525600 nya minuter

På ett år finns det 525 600 minuter som alla haft potential och möjlighet att ge mig ett minne från 2019. Det finns många saker jag gärna lämnar bakom och som jag inte kommer sakna det minsta. Till exempel blev 2019 året med flest operationer på ett år för mig, mycket sjukhus och sjukdom helt enkelt. Tror det blev runt 10 operationer (orkar inte öppna journalerna för att räkna ut då det ändå tillhör det jag vill lämna bakom mig och inte minnas så mycket av). Året har även erbjudit extremt mycket smärta och nästan totalt tappad muskelmassa så kroppen är inte i något starkt skick. Så lätt jag kunde stanna här och sörja bara över det jag inte fått, alla kvällar jag inte varit med dem jag älskar eller alla tårar på grund av nålar, medicineringar och en kropp som sakta ger upp. Fast jag vill inte ge upp och jag vill inte stanna mitt i smärtan även om den idag gör att jag glatt sitter i sängen nu med dottern snusande bredvid mig för att jag helt enkelt inte orkar vara uppe längre trots att jag låg i sängen fram till 17.00 för att försöka samla kraft till kvällen. Jag grät förut idag för att jag är så trött på att ha ont, trött på att få minuter, timmar, stunder och upplevelser stulna från mig. I slutet ger de tårarna mig ett utlopp, men inget bestående. Istället får jag välja att fokusera på saker som ger mig kraft!


2019 är året då både jag och mannen fyllt 40! Galet! Vi valde att inte ha en stor fest utan istället försöka möta upp med vänner under hela året för att sprida ut firandet! Det har lämnat en god eftersmak som man borde göra oftare även om det ärligt varit svårt att få helgerna att räcka till. Många gånger har det varit resor med familjen för att göra vandringar, krama vänner, umgås, hjälpa och hjälpas trots att kroppen inte haft orken. Vi har släppt prestigen, de vi hälsar på eller umgås med vet att det är på premissen att jag kanske inte orkar en dag eller inte kan vara med, men stannar jag hemma och inväntar rätt omständigheter kommer det nog aldrig bli något annat än hemmaliggande stillhet.


Jag är tacksam för vänner i mitt liv som orkar att vi inte orkar, för vänner som hänger med på galenskaper som vandringar och hittepå. Vänner som orkar bjuda fast vi inte orkar komma, vänner som tar med mig på resor fast kraften knappt finns. Vänner som kommer ner till oss för en kram när de ser att inte vi orkar ta oss iväg för det är de vännerna som vet att mitt i livet behöver vi varandra. Tacksamheten är enorm över alla människor vi har i vår omgivning som gör att vi dagligen känner oss välsignade!

2019 har lärt mig ännu mer att ensam är inte stark utan starkast är vi i vår svaghet när vi får luta oss mot varandra och ibland ta emot hjälp, för att en annan dag kunna ge hjälp. Det har oxå varit en del av året att kunna hjälpa andra med saker de kämpar i, för varken jag eller Håkan vill bli navelskådare som tror vi har det värst. Alla människor har sin egna hinderbana att övervinna och ta sig genom, ibland behöver vi hjälpas åt så att alla kommer över sina hinder. Det som är lättare för mig är kanske svårare för dig och vice versa.


Tre frågor jag klurat på inför nyåret har varit:

  • Vad vill jag sluta med?
    Jag vill sluta gå på förutfattade meningar om personer och omständigheter jag inte har koll på.

  • Vad vill jag bli bättre på?
    Min egna tid med bibeln och meditationen har jag återupptäckt under december och min adventskalender i Lukasevangeliet så jag vill behålla min dagliga läsning.

  • Vad vill jag börja med?
    Jag längtar efter träningen och vill bygga upp kroppen igen och återta disciplinen.


Gott Nytt År - från djupet av mitt hjärta är min önskan och bön att du som läser får ett välsignat 2020! Ett år fyllt med 525 600 stunder av möjlighet, nya minuter som är grunden för framtidens underbara minnen!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229