Att vilja i både ord och handling

Har du tänkt på hur vi är snabba att önska oss mirakel och underverk så fort vi får möjlighet. Däremot har vi svårare när det krävs lite handling för att göra utrymme för att fantastiska handlingar ska kunna ske. Låter lite luddigt men jag tänker att jag alltid ligger och önskar att jag ska ha mindre smärta och ofta landar det i att jag konstaterar att huvudet gör ont och jag vet att liggande i ett mörkt rum kan jag hantera det utan problem så då ligger jag kvar utan att testa gränserna. Medan jag vill bli bättre på att försöka ta aktiv handling för att ibland inse att det fungerar trots smärtan och paniken. Att handlingen inte alltid är lika omöjlig som den känns men att det faktiskt kräver något av mig. Ligger jag kvar vet jag att jag kan hantera dagen och smärtan, men jag skapar inte utrymme för förbättring. Om jag istället gör något kanske det ibland blir att jag ändå hamnar liggande i det mörka rummet men ibland orkar jag och får vara med och uppleva livet utanför rummet.

Jag vill påpeka att det handlar inte om prestation dock, det är inte fröken duktig som ska segra för det finns massor av vishet i vila och återhämtning. Det jag tänker på är mer att genom handling skapa möjlighet för mirakler istället för att utgå ifrån att läget är dött.

Igår fick jag glädjen att fira min syster och idag får jag njuta av att lägga energi på hemmet och på en bokad promenad-dejt! Jag har sagt tidigare att enda sättet för mig att komma ut ibland är genom en bokad promenad. Sällan har det varit så sant som idag, när jag väl fått på mig regnkläder och stod redo ute regnade det från sidan med blåst. Jag tittade på min vän och försökte peppande med att soffan är varm och jag kan bjuda på te... Nu har jag en klok vän som log och konstaterade att det blir bra efter promenaden, men nu gör vi det bästa vi kan av denna dagen och detta gråa. Så gick vi iväg!

Efter värmande te och dusch har jag nu startat min värmemadrass och kryper ner under täcket för middagsvila innan jag ska förbereda för kväll med familjen! Ta hand om dig mitt i denna gråa månad och glöm inte bort att ihop med önskningarna om mirakel ibland skapa förutsättningarna för dem också.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229