Firar kärlekens 10 år

För 10 år sedan idag satt jag i en bil ner mot Malmö från Göteborg för att nervöst knacka på Håkans dörr som en överraskning. Känslan att allt var rätt totalt blandad med nervositeten om han oxå kände det eller om jag gjorde ett misstag. När han öppnade dörren och jag såg honom fanns ingen tvekan kvar, han blev min och jag blev hans den dagen. Redan då visste jag att han var och alltid kommer förbli mitt livs kärlek!

Tack min älskade för fantastiska år och för att jag får glädjen och förmånen att dela livet med dig! Som vi fint konstaterat idag, så har vi nu delat en fjärdedel av livet med varandra. Firade gjorde vi enkelt genom att strosa i Malmö och äta kvällsmat på vårt gamla stammishak Mando och hinna hålla handen, pussas, kramas och bara få njuta av att vi är lika trygga nu med varandra som vi var redan från början.

Vi är inte sinnebilden av kärlek vid första ögonkast, utan vägen fram till vår gemensamma resa var lite snirklig och inte alls så självklar, men ändå helt rätt och med hinder vi bägge behövde besegra innan vi kunde bli starka för varandra. Ikväll får jag tacksamt vila i vetskapen att känslorna består men att vi även 10 år senare fått börja erfara att även om kärleken är naturlig så kräver äktenskapets relation en hel del arbete för att det rosa skimret över relationen ska få förbli kvar i vardagen.

Några enkla tips som vi försöker tänka på är:

  • Ge varandra 5-10 minuter om dagen att bara prata om varandra. Vad respektive mött under sin dag.
  • Våga dejta med regelbundenhet och utmana varandra att överraska med vad som ska ske.
  • Fråga varandra om det finns något du kan göra för din partner för att underlätta hens dag. (Ibland är det överraskande lite som krävs).
  • Spontankramas och kyss varandra mitt i vardagsbestyren för att bekräfta kärleken med närhet.
  • Ta reda på hur just din partner uppskattar att få känna sig älskad, och försök förmedla känslorna just så. Det är långt ifrån alltid ditt sätt att visa kärlek uppfattas som kärlek av partnern.

Nu ska jag krypa ner bredvid Håkan och njuta av attdet är 10 år sedan vårt första ja på riktigt.

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Så fint 🥰 grattis till er 🌹
nouw.com/emmaakarlegrund
lillaax
lillaax,
Tack ❤️
nouw.com/lillaax
sweetwords
sweetwords,
Stort grattis till er
nouw.com/sweetwords
lillaax
lillaax,
Tack ❤️
nouw.com/lillaax
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229