Omsorg

På senaste tiden har jag fullkomligt golvats av barnens omsorg för varandra, familj vänner miljö och omgivning. På olika sätt och olika nivåer men otrolig genuin. Senaste imorse blev jag betagen av hur barnen är så omtänksamma under situationer som inte förväntar sig att de ska göra något konkret. Det gör mig sanslöst glad att se den diakonala sidan växa fram i dem, att se hur de sakta börjar förstå vad som ingår i att ha omsorg om en annan människa.

En ny förtjusning är just nu är att lära sig konsten att virka. Bägge barnen behärskar fingervirkning och vi har oräkneliga "snören" som fingervirkats fram av bägge. Steget blev naturligt till att vilja lära sig hantera en virknål för att utveckas. Problemet uppstår att i barns tillvaro så behärskar föräldrar allt och informationen att mamma inte kan går aldrig riktigt in i huvudet på dem utan de återkom dagligen med frågan.

Min lösning blev youtube och gamla lektioner från syslöjden djupt dolda i hjärnan väcktes till liv. Sen fick jag börja öva vilket gör att jag nu behärskar vanlig virkning även om det inte är bra så vet jag tekniskt hur man ska göra och kan förklara grunderna för sonen (som redan är bättre än mig). Nu gäller frågorna hur man gör för att virka mönster i dukar, så jag ska försöka lära mig det. I helgen var jag stolt att jag kunde förklara hur man kan skapa en tub genom att virka runt. Det ledde till att sonen ville göra något praktiskt så han skapade en egen raggsocka till vår lilla hund så att hon inte ska behöva frysa. Tyvärr har han ärvt mitt icke-tålamod så tanken på att göra tre till existerar inte utan hunden får värma en tass i taget!

Fantastiskt att mitt i goda och mer utvecklingsbara egenskaper kryper omsorgen fram, att mitt i pyssel och sysselsättning kan han skapa för att någon annan ska få må bra.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229