Passa på

Efter gårdagen var jag helt inställd på en lång och seg dag under täcket, döm min förvåning när jag vaknade efter nästan 12 timmar sömn helt feberfri och med en helt accepterad nivå av smärta. Ni som följt mig tidigare vet ju att jag allt som oftast kör på att bara satsa när det funkar och inte invänta "rätt" läge eftersom det aldrig dyker upp.

Mina minnen på sociala medier påminde mig om min faster så jag tog en rövare och kollade om hon ville ses och även dela med sig av ett biscotti recept som jag smakat på förra året. Jag hade flyt för inte nog med att hon kunde skicka receptet, hon skulle även till samma ställe som jag hade ärende till så vi kunde få ha trevligt ihop.

På hemvägen blev det stopp i både mataffär och att lämna av lite julklappar där vi ska vara på lördag för ett förfirande. Hela tiden förväntade jag mig att crasha, men det har inte hänt än så jag jublar och fortsätter tuffa på i en sakta mak. Blev att baka biscotti som smakar och doftar ljuvligt av saffran enligt ett recept som passade mig som hjärntrött utomordentligt.

Saffransbiscotti

100g smör
1g saffran
2 ägg
1 1/2dl socker
5dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
1 1/2dl sötmandel

  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med grovhackad mandel och vänd ner det i bunken.
  4. Forma degen till tre längderoch lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen ca 15 min. (Lät våra stå kvar i avslagen ugn därefter och de smakar gudomligt!)

God baklycka! Med detta önskar jag att hela vecka 50 får fortsätta feberfritt och med gott om energi! Däremot har jag inte motionerat något direkt idag tyvärr eftersom det fortfarande är något som ligger i kroppen. Vore dumt att pusha det för långt!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229