Träning tillsammans

Idag känner jag igen mig själv lite mitt i motgångar och de mindre lätta sakerna som vardagen bjuder på, så fick jag idag med en vän ut i skogen igen och när jag kom hem fanns flåset redan uppe så då fixade barnen och jag lucka nr 7 i rörelsekalendern. Det blev 7 min träning på olika stationer som vi bestämde tillsammans.

1. Burpees
2. Jägarvila
3. Sprattelgubbe
4. Planka
5. Knäböj med hopp
6. Tåhävning
7. Armhävning (Bamsearmhävningar för barnen för att slippa vara rädd för svankande ryggar)

Alla gjorde rörelsen efter egen förmåga och i egen takt, medan klockan talade om hur länge vi höll på. Varje station gjordes i en minut med 30 sek vila. Träningen tillsammans tog i sin helhet 10 minuter och är mer en rolig grej tillsammans som familj än ett rejält träningspass. Men jag tänker att röra på kroppen är inget straff eller något som måste göras till sin max, utan det är en förmån att kunna röra på kroppen och jag vill hemskt gärna göra det när jag kan, har ork och möjlighet. Barnen är inte sena att hänga på, jag kanske hade valt lite andra övningar men när de är med blir det viktigare att de får vara med i hela processen för att även de ha roligt tillsammans med oss när vi rör oss.

Lucka nr 7 är helt enkelt att träna något tillsammans med familjen! Antingen om det är en lugn promenad eller ett cirkelpass i sin helhet! Peppa varandra! Skratta och se rörelsen som gemenskapstid!! Jag lovar att det inte är bortkastat och att ni kommer ha roligt under tiden!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229